zaterdag 16 februari 2013

Delightful Sunday: Maaltijdsoep, the allerbest.

Wanneer ik een hele drukke week gehad heb of een intense. Of gewoon een baaldag of een tank-bij-dag Dan heb ik altijd behoefte aan wat extra warmte en pit. Een recept wat zich hiervoor uitstekend leent is deze soep. Ik schenk een lekkere kom in. Settel mezelf lekker op de bank en geniet even van de warmte en smaak. De ultieme soulfood dus en dan ook errug vullend:


Benodigdheden voor 4 personen;

  • 300 ml Groentebouillon
  • 300 ml Passata (natuurlijk kun je dit ook zelf maken maar ik vind het geen meerwaarde hebben in dit recept)
  • 1 Ui, fijngehakt
  • 1 Wortel, geraspt en fijngehakt
  • 2  Rode paprika's (het moeten echt rode zijn), fijn gehakt
  • +/- 200 gram tortelilini
  • Chorizo, in blokjes ( Het is een wat pittige worst met een sterke knoflook smaak. Kies een andere vergelijkbare worst indien de smaak te heftig is voor uw kind of laat hem weg)
  • Crème fraîche
  • Geraspte kaas
  • Olijfolie
  • verse basilicum (als garnering)

Bereiding:

Doe een beetje olijfolie in de pan. Bak de ui, wortel en paprika licht glazig.
Voeg hierna de groentebouillon en passata toe en laat 15 min doorkoken.
Pak de staafmixer en pureer alles tot een gladde massa.
Bak de chorizo blokjes kort. Eigenlijk tot dat het vet uit de worst vloeibaar wordt.
En voeg deze bij de soep evenals de tortelilini. Kook zolang als dat op de verpakking van de tortelilini staat dat nodig is.
Schenk de soep in een kom en doe er dan een klodder crème fraîche in. Strooi wat geraspte kaas erover en wat gehakte basilicum.

Lekker met wat knoflook-stokbrood!!!

Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen